O uporabi piškotkov in osebnih podatkov

Orkla je skupina podjetij, ki proizvajajo izdelke za potrošnike na različnih območjih. Za obdelavo vaših osebnih podatkov odgovarja podjetje Orkla v vaši državi. Zavezali smo se k varnemu ravnanju z vašimi osebnimi podatki.

Na spletnih straneh družbe Orkla se uporabljajo piškotki in podobne tehnologije, ki shranjujejo informacije na vašem osebnem računalniku, telefonu ali tablici, običajno s spletnim brskalnikom. S piškotki se zagotavljajo dostop do različnih funkcij na naših spletnih straneh, razlikovanje med obiskovalci, analiza delovanja naših spletnih strani in spletnih storitev ter oglaševanje, prilagojeno zanimanju uporabnika. Vse to je povezano tudi z uporabo osebnih podatkov naših uporabnikov – kot je opisano v nadaljevanju – in nam pomaga izboljšati spletne strani in digitalno komunikacijo s prejemniki naših informacij.

Obiskovalci sprejmejo uporabo piškotkov prostovoljno v nastavitvah brskalnika. Prav tam lahko tudi zavrnete samodejni prenos piškotkov ali za vsak piškotek odgovorite na vprašanje, ali ga želite prenesti ali ne. Piškotke lahko kadar koli tudi brišete – v nastavitvah brskalnika. Postopek tega dejanja je odvisen od tega, kateri brskalnik uporabljate. Podrobnejše informacije o tem, kako deluje brskalnik, so v meniju »Nastavitve/Zasebnost in varnost« ali v podobnem meniju. Ne pozabite, da zavrnitev vseh piškotkov v brskalniku ali napravi lahko povzroči slabše delovanje naših, pa tudi drugih spletnih strani.

Namen piškotkov na tem spletnem mestu

To spletno mesto uporablja piškotke, ki jih nameščamo mi ali tretje osebe in z naslednjimi nameni:

  • Analize. S piškotki štejemo posamezne obiske na naših spletnih straneh in razvijamo druge statistične metode za delovanje in uporabnost teh spletnih strani. To pomeni snemanje informacij o ogledih in uporabnikih, npr. geografski položaj, naprava, operacijski sistem in brskalnik.
  • Prijava. Če je na spletni strani možnost za prijavo, s piškotkom v vaši napravi shranimo ID in čas prijave. To pomeni, da spletno mesto lahko pregledujete brez ponovne prijave za vsako spletno stran posebej.
  • Spletno oglaševanje glede na zanimanje. Oglase skupine Orkla lahko vidite tudi na drugih spletnih straneh ravno zaradi piškotkov, ki jih v vaš brskalnik ali napravo namesti spletno mesto. Oglasi temeljijo na vsebini in spletnih straneh, ki ste jih obiskali, ter na našem spletnem mestu, dodane so tudi informacije o uporabniku, kot je geografski položaj. Tako ugotovimo, kaj vas zanima, da lahko za vas prilagodimo tudi oglase. Tehnologijo imenujemo »remarketing«, zagotavlja pa jo tretja oseba, kot je Google.
  • Uporaba podatkov o vedenju za »dvojne profile«. Dvojni profili temeljijo na zbiranju podatkov o vedenju uporabnikov na našem spletnem mestu. Če poznamo zanimanje ene množice uporabnikov (glejte prejšnjo točko), lahko oglase razširimo na nove skupine, v katerih se kažejo podobni/enaki interesi in vzorci vedenja na naših spletnih straneh.

Stiki – za povpraševanje

Orkla je skupina podjetij, ki proizvajajo izdelke za potrošnike v mednarodnem prostoru. Ta podjetja si delijo odgovornost za način obdelave vaših osebnih podatkov.

Če bi želeli svoje osebne podatke, ki smo jih shranili, videti, pridobiti, popraviti ali izbrisati, pošljite elektronsko sporočilo na naslov privacy@orkla.no. Prav tako imate pravico do ugovora, zahteve za omejitev ali preklic soglasja za obdelavo vaših osebnih podatkov. Imate tudi pravico do pritožbe glede obdelave vaših osebnih podatkov pri državnem organu za varstvo podatkov.

Pregled piškotkov, ki se lahko uporabljajo na tem spletnem mestu

COMING

Podjetja skupine Orkla, ki si delijo odgovornost za obdelavo osebnih podatkov.