Személyes adatok védelme

Információ arról, hogyan kezeli az Orkla a személyes adatokat, valamint az ezen adatokhoz való hozzáférés joga.

A személyes adatok feldolgozásának célja

A személyes adatok felhasználásának célját, és az általunk felhasznált személyes adatok típusát az határozza meg, hogy Ön milyen kapcsolatban áll velünk. Az Orkla általában azért dolgoz fel személyes adatokat, hogy kezelje az Öntől érkező kérelmeket, vagy ellássa Önt az igényelt szolgáltatással vagy termékkel, de esetenként azért is, hogy jobban kommunikálhasson Önnel, illetve fejleszthesse termékeit, szolgáltatásait vagy marketingjét.

A személyes adatok feldolgozásának paraméterei

A személyes adatokat a vonatkozó helyi törvényeknek és rendeleteknek megfelelő paramétereken belül dolgozzuk fel. A feldolgozás jogi alapját képezi,

  • hogy a feldolgozás szükséges az Önnel kötött megállapodásunk teljesítéséhez, a megállapodást megelőző feladatok elvégzéséhez, vagy ahhoz, hogy az Orkla eleget tegyen a törvényi kötelezettségeinek.
  • hogy Ön kifejezett hozzájárulását adta egy adott feldolgozási típus elvégzéséhez, például a hírlevélre való feliratkozáskor.
  • hogy az Orkla jogos érdeke az olyan típusú felhasználás, amiről feltételezzük, hogy Ön elfogadhatónak tartja például az Önnel való kapcsolattartás alapján. Ez háromféle szituációban lehet érvényes:
    • Ha Ön hozzájárulását adta, hogy az Orkla vállalattól érkező ajánlatokra vagy hírlevelekre igényt tart, akkor mi személyre szabhatjuk az ilyen kommunikációt annak érdekében, hogy a fogadó fél által érdekesnek tartott marketinganyagot küldhessünk.
    • Ha Ön beleegyezését adta, hogy az Orkla ajánlatokat vagy hírleveleket küldjön Önnek, az Ön e-mail-címét és kapcsolattartási adatait felhasználhatjuk az Ön vagy mások előtt megjelenített hirdetések adaptálására külső felek weboldalain (például a Facebookon).
    • Ha Ön bejelentkezett az Orkla valamelyik online üzletének felhasználójaként, és termékeket hagyott a kosarában a vásárlás befejezése vagy kijelentkezés nélkül, tárolhatjuk a kosár információit, és később emlékeztető e-mailt küldhetünk a kosár tartalmáról.

A személyes adatai ily módon történő felhasználását kívánsága szerint megtagadhatja.

Törlés és anonimizálás

A személyes adatokat a kommunikáció feldolgozása után, a megállapodásunk teljesítését vagy törvényi kötelezettségünk teljesítését követően töröljük. A marketingcélokból felhasznált adatokat az Ön kérésére is töröljük, ha kapcsolatba lép velünk az alább meghatározott módokon, felhasználói oldalainkon („Saját oldalam” vagy hasonló) vagy az Önnek küldött e-mailjeink hivatkozásain keresztül.

A törlés alternatívájaként arra is lehetősége van, hogy a személyes adataiból eltávolítsuk az azonosításra alkalmas információkat, és így az adatok többé nem vonatkoztathatók vissza Önre (anonimizáció). Ilyen anonim információkat használhatunk tapasztalati archívumunkban, illetve elemzések és statisztikák készítésekor annak érdekében, hogy módosítsuk és fejlesszük az Orkla marketingjét és termékeit a fogyasztók kívánságai és igényei szerint.

A személyes adatok tárolása

A személyes adatokat a Microsoft európai szerverein tároljuk. Amennyiben szükséges lenne a Microsoft más országokban lévő képviseleteinek időleges hozzáférése az adatok tárolási helyéhez, például hibajavítás céljából, a személyes adatok kielégítő védelméről az EU standard megállapodása és/vagy az EU/USA adatvédelmi megállapodás gondoskodik. Ha szeretne ezekről másolatot kapni, kérjük, írjon e-mailt ide: privacy@orkla.no.